Recept Volkoren Fusilli Pasta met Kipgehakt
Volkoren Fusilli Pasta met Kipgehakt

Volkoren Fusilli Pasta met Kipgehakt
Voedingswaarde (voor 1 persoon) 660 kcal / 42 gram eiwit / 52 gram koolhydraten / 29 gram vet
Ingrediënten per persoon:
- 50 gram Volkoren Fusili Pasta
- 125 gram Kipgehakt
- 100 gram Courgette
- 100 gram Cherry tomaten
- 1/2 Ui
- 1 teentje Knoflook
- 1,5 eetlepel Tomaten tapenade
- 1/2 theelepel Rozemarijn
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel Zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- Snijd de courgette in plakjes en daarna in kwarten.
- Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes
- Snijd de Cherry tomaten door de helft
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de pasta beetgaar, ongeveer 1 á 2 minuten korter.
- Doe een eetlepel Zonnebloemolie in een wok- of hapjespan en voeg de ui toe. Bak deze ongeveer een minuut.
- Draai het vuur hoog en voeg de Kipgehakt toe. Rul de Kipgehakt tot er geen grove stukken meer inzitten en gebruind is.
- Zet het vuur laag en voeg de Cherry tomaten toe. Laat deze 3 minuten meegaren.
- Voeg de Courgette, Knoflook en Tomaten tapenade toe en laat deze meegaren tot de Courgette beetgaar is.
- Voeg de Volkoren Fusili Pasta en de Rozemarijn toe en roer goed door
- Serveer met wat Parmezaanse kaas er overheen
Smaakmakers: uiteraard kun je nog extra's toevoegen voor de smaak zoals een pepertje of de pasta koken in bouillon of zout. Vergeet dit dan niet bij je dagtotalen op te tellen. Ik voeg deze extra's zelf nooit toe omdat je met smaakmakers al snel over een maximum heen gaat, vooral met zout. En peper is niet mijn ding ;)
Voedingswaarde: Heb je meer of minder calorieën nodig of een andere verdeling van macro nutriënten dan word het even rekenen.
Heb je hierbij hulp nodig of heb je nog vragen over dit recept neem dan even contact op info@vitaalcoachinghaaglanden.nl
